Bijeenkomst Bondgirls 2015 – voor jonge vrouwen met kanker

Door: op: 06 december 2018 om: 19:30

Direct inschrijven voor deze activiteit

U kunt zich direct inschrijven door onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk bericht van ons over het hoe wat waarom, waar en wanneer van deze cursus.

Voornaam * Achternaam * Telefoonnummer * E-mailadres

Dit is een lotgenotenavond voor jonge vrouwen tot 45 jaar in Den Bosch.Verbonden door vechtlust, stoerheid en helaas ook ziekte vormen de Bondgirls een netwerk van steun voor elkaar. Jonge vrouwen lopen door kanker vaak tegen problemen aan die lastig met leeftijdsgenoten te bespreken zijn. Bij de Bondgirls vind je naast gezelligheid ook een luisterend oor en delen we handige tips om met ongemakken van kanker om te gaan en er ondanks je ziekte toch leuk en trendy uit te zien.

Het Vicki Brownhuis organiseert voor deze doelgroep (ex-)kanker patiënten (niet alleen borstkanker maar ook iedere andere vorm) elke maand een activiteit waarbij het programma mede bepaald wordt door de vrouwen zelf. Een avond waar jonge vrouwen elkaar inspireren door ervaringen te delen en ideeën en tips uit te wisselen. Een van deze Bondgirls is Lola en zij vertelt hier haar eigen verhaal.

De bijeenkomsten worden begeleid door Anny van den Heuvel en Cecile Collaris.
Ook de Bond-girls van Tilburg en Eindhoven zijn van harte uitgenodigd om deze avond aan te sluiten. Een andere stad, dezelfde ervaringen.

***********************************************************************************************************

QUOTES VAN ENKELE BOND-GIRLS

 ‘Het betekent veel voor mij. Het is fijn om zonder woorden al te kunnen begrijpen wat de andere meemaakt en voelt. Je hebt vanaf het begin al een soort band met elkaar.’

 ‘Herkenning en praten met lotgenoten is fijn voor mijn verwerking. En soms heb ik vragen over mijn gezondheid, kwaaltjes, angsten ect. Dingen opzoeken op het internet is niet altijd prettig. Het in de groep kunnen gooien van dat soort vragen is fijn. Je krijgt dan antwoorden vanuit persoonlijke ervaring in plaats van  dat je alles van een blog moet afhalen.’

 ‘Het brengt me hopelijk vrienden voor het leven. Voor de rest biedt het me wat meer rust in mijn hoofd. Elke keer als ik weer bij een bijeenkomst ben geweest heb ik het gevoel dat ik echt aan mezelf werk en er het beste van wil maken. het hele kanker proces is zwaar en niet iets wat je alleen hoeft te doen…en daarmee bedoel ik op alle vlakken. Natuurlijk zijn familie en vrienden erg belangrijk als steun maar lotgenoten die precies weten wat je doormaakt zonder dat je alles weer moet oprakelen….dat is erg fijn.’

 ‘Ik ervaar de bijeenkomsten als: Fijn! bij het begin is het natuurlijk wennen en aftasten maar eigenlijk voelde ik me vanaf het begin al prettig en vooral niet onbelangrijk veilig! veilig om mijn verhaal te doen met een lach en met een traan.’

***********************************************************************************************************

Aanmelden: Er is voldoende plaats. Omdat we graag willen weten hoeveel vrouwen deze avond willen meedoen vragen we je vooraf aan te melden via het digitale aanmeldformulier hierboven.

Kosten van deelname is €4,- p.p. Dit is inclusief consumpties en iets lekkers bij de koffie. Aanvangstijd is 19.30 uur. We eindigen om 21.30 uur en hebben dan nog een half uurtje om na te praten.

Geen verplichtingen
Wij begrijpen als geen ander dat je het ene moment meer behoefte hebt aan lotgenotencontact dan het andere. Soms ben je misschien op zoek naar steun, terwijl je een tijdje later even niet meer geconfronteerd wil worden met de ziekte. Dat is helemaal prima. Kies gewoon per keer of je er bij wilt zijn. Wij zijn er wanneer jij daar behoefte aan hebt, zonder verplichtingen.

FullSizeRender (3)
webdesign by Clearsite