Schrijf je los in 6 lessen. Freewriting-vrijschrijven

Door: Willy van Oost op: 17 juli 2018 om: 10:00

Direct inschrijven voor deze activiteit

U kunt zich direct inschrijven door onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk bericht van ons over het hoe wat waarom, waar en wanneer van deze cursus.

Voornaam * Achternaam * Telefoonnummer * E-mailadres

Misschien ben je geen prater, en al helemaal geen schrijver- goed zo-want dat is ook niet nodig. Dan is dit juist iets voor jou. Bij deze workshop gaat het namelijk om wat jou echt bezighoudt, daar gaan we over schrijven. Het is geen taal of schrijfles, maar een kans om meer inzicht te krijgen in je gevoelsleven en je situatie. Door kleine schrijfoefeningen, waarbij woorden vanzelf uit je pen vloeien, merk je dat door ongeremd schrijven vastzittende gevoelens kunnen gaan stromen.

Hoe ga jij om met tegenslag. Met emoties die je teveel worden. Verdriet, angst, woede, onmacht, die je kunt voelen bijvoorbeeld na een kankerdiagnose of tijdens een chemokuur of een partner hebt die ernstig ziek is, een blokkade- een leeg gevoel tijdens een rouwproces . Schrijven over emotionele gebeurtenissen schijnt goed voor je te zijn. Er is onderzoek gedaan naar expressief schrijven en de helende werking die ervan uit gaat, met als uitkomst minder stress-beter slapen- en opluchting.  Soms zitten grote of kleine trauma’s diep weggestopt en kun je er niet goed bij. Door je los te schrijven help jij je zelf om anders naar je emoties te kijken, de ervaring van een pijnlijk gevoel kan veranderen, waardoor je de pijn beter los kunt laten. De schrijfoefeningen helpen je om een emotionele gebeurtenis in een ander perspectief te plaatsen en anders te beleven. Een pijnlijk gevoel om te zetten in taal maakt de gebeurtenis tastbaar.

Je hebt iets te vertellen, iets te ontdekken in jezelf en je wilt verder.

Deze workshop gaat om ontspanning-rust-concentratie en inspiratie- ontdekken dat jij zoveel meer bent dan je ziekte. Elke les begint met een adem en ontspanningsoefening of een geleide meditatie, zodat je goed ontspannen kunt beginnen.

Wil je meer weten over deze zomerworkshop Freewriting- Vrij schrijven , informeer dan bij het Vicki Brownhuis. Elke les is een apart onderdeel, mocht je een keer niet kunnen dan is dat geen probleem.

De workshop vind plaats op de volgende dinsdagochtenden van 10.00 – 12.00 uur:
10 juli, 17 juli, 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus.

Deze workshop wordt om 12.00 uur afgesloten met een smakelijke verzorgde lunch. Kosten voor deelname bedragen € 7,50 per keer (incl. lunch, koffie/thee).

Er is ruimte voor 8 deelnemers, meld je dus snel aan!

 

Vicki Brownhuis,
Willy van Oost

Shiatsu Therapeute & Yoga-Meditatiedocent
Schrijfster- gastvrouw VBH

freewriting
webdesign by Clearsite