In balans door Mindfulness

Door: op: 15 maart 2019 om: 14:30

Direct inschrijven voor deze activiteit

U kunt zich direct inschrijven door onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk bericht van ons over het hoe wat waarom, waar en wanneer van deze cursus.

Voornaam * Achternaam * Telefoonnummer * E-mailadres

Inschrijven kan via deze site of door te bellen. U krijgt altijd bericht per mail. De cursus bestaat uit 8 sessies en is op vrijdagmiddag van 14.30 tot 16.30 in het Vicki Brownhuis. Kosten 4 Euro.

Wat is Mindfulness?
Aandacht voor jezelf, voor anderen en voor de wereld om je heen. We geven aandacht aan het enige moment dat we hebben, het huidige moment. Aandachtig en bewust leven vormt de basis van inzicht, mededogen en maatschappelijke betrokkenheid. Je zou het ook inzicht meditatie kunnen noemen. Het leert je om vriendelijk en zonder oordeel met je aandacht in het hier en nu te zijn.  Het leidt tot rust, vrijheid en het vermogen om dingen en situaties te accepteren zoals ze zijn, en hier zonder oordeel naar te leren kijken. Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn en helpt je om uit je Doe-modusnaar je Zijns-modusover te stappen.

Wat is het voordeel van Mindfulness?
Mindfulness helpt jou om in balans te komen, beter om te gaan met stress, pijn en ongemak. Gedachten kunnen op hol slaan, we kunnen gek worden van het gepieker en denken aan gisteren of alweer aan morgen, maar kunnen niet rusten in het moment. Met de Mindfulness training leer je meer rust in je hoofd en lichaam te krijgen en bewuster om te gaan met stressvolle situaties. De kracht van de methode schuilt in observerend waarnemen, balans te vinden tussen actie en reflectie.

De workshop Mindfulness
Je oefent d.m.v. ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen-bodyscan-geleide meditatieoefeningen – beweging en concentratieoefeningen, waardoor er meer rust en ruimte in jou ontstaat. Stilte kun je leren!

De sessie duurt 1,5 uur en wordt afgesloten met een korte evaluatie.
Start en Kennismaking: 14 dec. 4 januari- 8 januari- 1 februari-15 februari-1 maart-15 maart- 29 maart.

Deze cursus wordt gegeven door Willy van Oost, gastvrouw en Yoga en Meditatie docente.

mindfulness
webdesign by Clearsite