Introductie Zenmeditatie (start cursus)

Door: Elly Kluytmans op: 03 oktober 2019 om: 14:00

Direct inschrijven voor deze activiteit

U kunt zich direct inschrijven door onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk bericht van ons over het hoe wat waarom, waar en wanneer van deze cursus.

Voornaam * Achternaam * Telefoonnummer * E-mailadres

Samen leren mediteren

En de ‘Spirit’ van Zen leren toepassen in je dagelijkse leven… Mensen die te horen krijgen dat ze kanker hebben en daarvoor behandeld moeten worden, raken soms verwijderd van zichzelf. Zenmeditatie kan helpen om deze verbinding met jezelf weer te herstellen. De kern van Zen is zitmeditatie (zazen), het in stilte aandachtig, wakker, ontspannen zitten, afgewisseld met loopmeditatie (kinhin).

Wat is Zenmeditatie?

Zenmeditatie is een lichamelijk gebeuren. Dat betekent voor velen het herontdekken van het lichaam. Door met jezelf stil te gaan zitten ga je meer innerlijk waarnemen en gaat het weer meer stromen. Zenmeditatie kan je helpen om weer meer in verbinding te komen met je innerlijke leven en te zijn bij wat is. Dit is zeker niet altijd gemakkelijk, maar het kan je wel helpen om van daaruit keuzes te maken die bij jou passen. Want door Zenmeditatie train je je ruggengraat, ga je meer innerlijk waarnemen en gaat compassie, in eerste instantie voor jezelf, meer stromen.

Zenmeditatie kan door iedereen dagelijks beoefend worden, zittend op een kussen of bankje, op een stoel, lopend en zelfs liggend. Het is met je hart betrokken zijn, bereid zijn jezelf te laten raken door de vreugde en het verdriet in deze wereld. Uit onderzoek en uit eigen ervaring blijkt dat dagelijks 2 x 20/30 min mediteren, bijdraagt aan je gezondheid, het geluk voor jezelf en je omgeving. Daarom wil ik graag mensen begeleiden om te gaan leren mediteren en de smaak van stilte te leren ontdekken.

Praktische informatie

Introductie Zen bestaat uit 6 lessen. In de lessen leer je hoe je thuis en in een groep kunt mediteren.

  • Data: 3, 17, 31 oktober, 14, 28 november en 12 december
  • Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
  • Kosten: €4 per les

De grondbeginselen van de meditatie worden uitgelegd, mee geoefend en een aantal centrale begrippen uit de Zen traditie worden besproken. In de lessen zit een opbouw. Het advies is de gehele reeks te volgen. Eventueel zijn lessen ook los te volgen en is het uiteraard begrijpelijk als door omstandigheden een les wordt gemist.

  • Je hoeft geen ervaring te hebben met Zenmeditatie.
  • Gemakkelijk zittende kleding wordt aangeraden.
  • Meditatie bankje, kussen en matten zijn hier voldoende aanwezig. Heb je al een eigen meditatie bankje of kussen en zit je daar liever op, mag je die meebrengen.

Inschrijving via bovenstaande inschrijfregel of bel het Vicki Brownhuis op 073- 6148550.
De Zenmeditatie wordt geleid door Elly Kluytmans van Zen Spirit Rosmalen. Zij heeft tevens een praktijk voor Haptonomische Begeleiding.

“Breng de geest thuis en je hart spreekt.”

Zenmeditatie
webdesign by Clearsite