Meditatief boetseren of mandala tekenen

Door: Christine van der Aa op: 06 november 2018 om: 10:00

Direct inschrijven voor deze activiteit

U kunt zich direct inschrijven door onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk bericht van ons over het hoe wat waarom, waar en wanneer van deze cursus.

Voornaam * Achternaam * Telefoonnummer * E-mailadres

Kies zelf naar welke activiteit deze ochtend je voorkeur uit gaat:

Meditatief boetseren:
Bij meditatief boetseren ontstaat er een object dat geïnspireerd is door een visualisatie meditatie. Het gaat hierbij niet om het eindresultaat maar om de beleving van het moment. Door de eigenschappen van klei: zacht, meegaand, gehoorzaam, plastisch maar ook weerstandbiedend, ga je helemaal op in het materiaal.

Door de eeuwen heen en in alle culturen heeft klei de mens gefascineerd. Wanneer we met de handen boetseren ervaren we de klei heel direct. We kunnen dan onszelf verrassen. Er ontstaat immers een vorm vanuit onze ‘innerlijke beeldhouwer’, die in klei zichzelf en zijn gevoel tastbaar en visueel maakt.

Een gast en deelnemer aan het meditatief boetseren heeft het eens zo verwoord: Ja toen werd ik gevraagd wie kan of wil er eeen stukje schrijven over het boetseren. Maar dat is niet zo makkelijk, je kunt niet op papier zettten wat je tijdens het boetseren voelt en beleefd. Lees hier verder.

Kosten € 4,- per keer (incl. koffie en thee)
Tijd 10.00 – 12.00 uur

of

Mandala tekenen:
Cirkels, spiralen en andere ronde objecten hebben altijd tot de verbeelding van de mens gesproken. Het magische van de cirkel is dat er geen begin en geen eind is. De mandala’s zoals we die kennen uit Tibet en India zijn altijd volgens traditionele voorschriften gemaakt. Individuele mandala’s, zoals wij die in de cursus gaan tekenen, kunnen een onbeperkt aantal motieven en symbolen bevatten. Je kunt je eigen fantasie er op loslaten.

Mandala tekenen doet iets met je
Terwijl je met de kleuren en de vormen bezig bent, gebeurt er iets met je.
Zo kun je bijvoorbeeld leren:
o beter met grenzen om te gaan
o tot jezelf te komen en rust te vinden in jezelf
o te centreren en te concentreren en tegelijkertijd te ontspannen
o je te oriënteren op je eigen levenspatroon
o kracht te putten uit je eigen middelpunt.

Werken aan je eigen mandala
Tijdens het tekenen werkt iedereen rustig aan zijn eigen mandala. Je hoeft geen tekentalent te zijn om mee te kunnen doen. Iedereen kan een mandala maken en je zult verbaasd staan over je eigen resultaat.

Voor- en aan het einde van de les is er voldoende gelegenheid voor lotgenotencontact.

Kosten € 4,- per keer ( incl. koffie en thee)
Tijd 10.00-12.00uur

Inschrijven voor een deze activiteit via bovenstaande inschrijfregel of via tel. Vicki Brownhuis 073- 6148550.

boetseren
webdesign by Clearsite