Themabijeenkomst Verlies en rouw

Door: op: 23 mei 2019 om: 19:30

Direct inschrijven voor deze activiteit

U kunt zich direct inschrijven door onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk bericht van ons over het hoe wat waarom, waar en wanneer van deze cursus.

Voornaam * Achternaam * Telefoonnummer * E-mailadres

Dit jaar organiseren we een aantal themabijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn niet alleen leerzaam voor mensen met kanker, maar ook voor collega’s, leidinggevenden, zorgverleners en andere professionals. Aanmelden graag, dan weten wij op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen.

Tijd: aanvang om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur

Locatie: Vicki Brownhuis, Aartshertogenlaan 469 in ‘s-Hertogenbosch
Kosten: €4,- incl. koffie/thee en een koekje

Door stil te staan bij je verlies, kun je doorgaan met leven’

Verlies van je gezondheid grijpt in op alles aspecten van het leven.

Vaak is het zo dat wanneer je hoort dat je kanker hebt, je noodgedwongen op de overleefstand gaat staan. Pas nadat je alle behandelingen hebt gehad, heb je de tijd om dat wat jou is overkomen, te gaan verwerken. Eigenlijk kom je dan in een soort rouw- of verwerkingsproces terecht. Het is goed om daar aandacht aan te geven.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat bepaalde dingen niet meer lukken, omdat je te weinig energie hebt, je het moeilijk vindt om dingen te onthouden, pijnlijke gewrichten hebt of andere klachten waardoor je niet alles meer kunt wat voorheen zo normaal voor je was. Eigenlijk rouw je dan ook. Je rouwt om dat wat niet meer is. Door daar aandacht aan te geven en daarnaast te onderzoeken wat nog wél kan, kun je het verlies een plekje gaan geven.

Jouw behandelingen zijn klaar en misschien verwacht je wel van jezelf dat je de draad van het leven zo weer kunt oppakken, of verwacht jouw omgeving dat van jou. Helaas werkt het vaak anders en kun je tegen belangrijke levensvragen aanlopen. Is het nog wel zo logisch om het leven dat je had op precies dezelfde manier in te blijven vullen?

Misschien ben je wel een dierbare verloren. Dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet.

 

rouwverwerking
webdesign by Clearsite