Themabijeenkomst: Hyperbare zuurstoftherapie

Door: Evelien Paulussen, Instituut voor Hyperbare Geneeskunde op: 24 april 2020 om: 19:30

Direct inschrijven voor deze activiteit

U kunt zich direct inschrijven door onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk bericht van ons over het hoe wat waarom, waar en wanneer van deze cursus.

Voornaam * Achternaam * Telefoonnummer * E-mailadres

Helaas is het voor Evelien Paulussen toch niet mogelijk te komen op 24 april. Deze lezing verplaatsen we naar het najaar.

Deze bijeenkomsten is niet alleen leerzaam voor mensen met kanker en hun partners, maar ook voor zorgverleners en andere professionals. Wij vragen u zich vooraf aan te melden, zodat wij weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

  • Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
  • Locatie: Vicki Brownhuis, Aartshertogenlaan 469 te ‘s-Hertogenbosch
  • Kosten: €4,- incl. koffie/thee en een koekje
  • Door: Evelien Paulussen van het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde

Genezen van kanker! Toch nog pijn en klachten…

Als na een zware tijd van chemotherapie, bestraling en/of operatie de artsen eindelijk zeggen “de kanker is weg”, dan is dat een hele opluchting. Wat een teleurstelling als dan blijkt dat u toch nog pijn en klachten heeft overgehouden aan de behandeling van kanker.

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden die kunnen helpen om de pijn en/of klachten te verminderen of laten verdwijnen.

Hyperbare zuurstoftherapie kan de oplossing zijn!

Tot maar liefst 15% van de kankerpatiënten die in het verleden radiotherapie heeft gehad, ontwikkelt op termijn klachten in het bestraalde gebied. Fysieke klachten, zoals pijn, bindweefselvorming en verminderde beweeglijkheid van de arm na bestraling van borstkanker of vaak naar het toilet moeten, bloed in urine of ontlasting en pijn na bestraling in het lage bekkengebied bij prostaatkanker komen nogal eens voor.

Hyperbare zuurstoftherapie is een medisch specialistische behandeling die deze zogenaamde late bestralingsschade kan verminderen of laten verdwijnen. Deze behandeling is erkend door het College voor Zorgverzekeringen en daardoor volledig vergoed in het basispakket.

“Dat de hyperbare zuurstoftherapie een dergelijk positief effect op mijn leven zou kunnen hebben, daar kon ik alleen maar van dromen.”

 

 

Hyperbare zuurstoftherapie
webdesign by Clearsite