Themabijeenkomsten : Hyperbare zuurstoftherapie

Door: Eveline Paulussen op: 24 april 2019 om: 19:30

Direct inschrijven voor deze activiteit

U kunt zich direct inschrijven door onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk bericht van ons over het hoe wat waarom, waar en wanneer van deze cursus.

Voornaam * Achternaam * Telefoonnummer * E-mailadres

Dit jaar organiseren we een aantal themabijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn niet alleen leerzaam voor mensen met kanker, maar ook voor collega’s, leidinggevenden, zorgverleners en andere professionals. Aanmelden graag, dan weten wij op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen.

Tijd: aanvang om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur - Locatie: Vicki Brownhuis, Aartshertogenlaan 469 in ‘s-Hertogenbosch - Kosten: €4,- incl. koffie/thee en een koekje

Heeft u aanhoudende klachten na bestraling van kanker? Dan kan hyperbare zuurstoftherapie wellicht iets voor u betekenen.

Tot maar liefst 15% van de kankerpatiënten die in het verleden radiotherapie hebben gehad, ontwikkelt op termijn klachten in het bestraalde gebied. Denk daarbij aan pijn, vochtophoping, ontsteking en verlittekening in de omgeving van de borst van vrouwen die voor borstkanker zijn bestraald. Of aan bloed in de urine of ontlasting na bestraling in het bekkengebied bijv. bij prostaatkanker.

Hyperbare zuurstoftherapie is een medisch specialistische behandeling die deze zogenaamde late bestralingsschade kan verminderen of laten verdwijnen. Erkend door het College voor Zorgverzekeringen en daardoor volledig vergoed in het basispakket.

Genezen van Kanker! Toch nog pijn en klachten……….

Als na een zware tijd van chemotherapie, bestraling en/of operatie de artsen eindelijk zeggen “De kanker is weg”, dan is dat een hele opluchting. Wat een teleurstelling als dan blijkt dat u toch nog pijn en klachten heeft  overgehouden aan de behandeling van kanker.

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden die kunnen helpen om de pijn en/of klachten te verminderen of laten verdwijnen.

Vooral fysieke klachten, zoals pijn, bindweefselvorming en verminderde beweeglijkheid van de arm na bestraling van borstkanker of vaak naar het toilet moeten, bloed in urine of ontlasting en pijn na bestraling in het lage bekkengebied komen nogal eens voor.

Hyperbare zuurstoftherapie is een medisch specialistische behandeling die de late bestralingsklachten kan verminderen of laten verdwijnen. “Dat de hyperbare zuurstoftherapie een dergelijk positief effect op mijn leven zou kunnen hebben, daar kon ik alleen maar van dromen.”

 

oxygeno
webdesign by Clearsite