Themabijeenkomsten : Kanker en relaties

Door: op: 14 maart 2019 om: 19:30

Direct inschrijven voor deze activiteit

U kunt zich direct inschrijven door onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk bericht van ons over het hoe wat waarom, waar en wanneer van deze cursus.

Voornaam * Achternaam * Telefoonnummer * E-mailadres

Dit jaar organiseren we een aantal themabijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn niet alleen leerzaam voor mensen met kanker, maar ook voor collega’s, leidinggevenden, zorgverleners en andere professionals. Aanmelden graag, dan weten wij op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen.

Tijd: aanvang om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur - Locatie: Vicki Brownhuis, Aartshertogenlaan 469 in ‘s-Hertogenbosch - Kosten: €4,- incl. koffie/thee en een koekje

Kanker en relaties

Een chronische- of bedreigende ziekte zoals kanker raakt je in je fundament. Als patiënt, als partner. Je toekomstperspectief verandert en je relatie komt maar al te vaak onder druk te staan.

De verandering die de ziekte veroorzaakt, gaat gepaard met spanning en onzekerheid en kan de onderlinge communicatie bemoeilijken. Zo kan men intens verlangen naar steun en begrip van de partner. Ook schuldgevoelens kunnen opkomen. Het kan zijn dat men op zichzelf of juist op de ander gericht raakt. Gevoelens van eenzaamheid kunnen heviger worden. Het lukt dan vaak niet meer om de ander (of jezelf) te vinden, terwijl men juist zo graag elkaars nabijheid zou willen ervaren. Men vraagt zich af hoe de relatie weer in evenwicht komt.

In deze lezing vertel ik over de dynamieken die plaatsvinden in relaties als ze onder druk staan zoals bij ziekte. En hoe je meer kennis en vaardigheden kunt ontwikkelen (zoals de Imago dialoog) die je door deze moeilijke momenten heen kunnen loodsen. Vervolgens geef ik een korte live demonstratie van een Imagodialoog waarna je hiermee kunt oefenen.

De lezing is niet alleen leerzaam voor mensen met een ernstige ziekte, maar ook voor iedereen die een relatie heeft of graag in een relatie wil zijn.

De lezing wordt gegeven door Maan Ballemans, relatietherapeut en psycho-integraal coach. Voor informatie kun je ook alvast een kijkje nemen op haar website .

Locatie: Vicki Brownhuis, Aartshertogenlaan 469 in ‘s-Hertogenbosch

Kosten: €4,- incl. koffie/thee en een koekje

famille-amis-cancer
webdesign by Clearsite